ΕΚΔΡΟΜΕΣ & ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Oι εξορμήσεις μέσα και έξω από την πόλη παραμένουν ένα αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων αλλά και της φιλοσοφίας του χώρου μας. Η επαφή με τη φύση αλλά και με όσα διαδραματίζονται γύρω μας αποτελούν σημαντικές εμπειρίες για όσους ζουν στην πόλη και ιδιαίτερα για τα παιδιά.
Έτσι κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, τα Σαββατοκύριακα αλλά και στα πλαίσια κάποιου καλλιτεχνικού εργαστηρίου το ΦΤΕΡΟ οργανώνει ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις σε διάφορους κοντινούς αλλά και μακρινούς προορισμούς….

Εκδρομές στην πόλη – Μουσειακή Αγωγή

Οι εκδρομές του ΦΤΕΡΟΥ στην πόλη είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία για όλους! Αγαπημένοι προορισμοί τα Μουσεία και εκθέσεις τέχνης στη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Μέσα από οργανωμένες επισκέψεις και με ανάλογη προετοιμασία τα παιδιά ξεναγούνται με πρωτότυπο και βιωματικό τρόπο σε εκθέσεις τέχνης, γνωρίζουν τους χώρους αυτούς αλλά και το έργο σημαντικών καλλιτεχνών, μαθαίνουν σταδιακά να παρακολουθούν, να εκτιμούν αλλά και να κρίνουν, συμμετέχοντας σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αλλά και κατά την επιστροφή στο εργαστήριο τα παιδιά μπορούν να σχεδιάσουν και να ζωγραφίσουν τις εντυπώσεις τους. Οι επισκέψεις αυτές συνδυάζονται συνήθως με παιχνίδι σε υπαίθριους χώρους (Παιδικές χάρες/ Εθνικός Κήπος) όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να φάνε ανέμελα παρέα με τους φίλους τους.

Εκδρομές στη φύση

Με προορισμό τη θάλασσα ή το βουνό οι εκδρομές αυτές έχουν στόχο τη διασκέδαση αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών. Μέσα από οργανωμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες (σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως το WWF Ελλάς) αλλά και με αρκετό χρόνο για ελεύθερο παιχνίδι στη φύση τα παιδιά βρίσκονται επιτέλους στο στοιχείο τους. Μια απόδραση από την πόλη: ίσως πιο απαραίτητη απ όλα όσα μπορεί να τους προσφέρει κανείς…..

 


 

Copyright © 2024 - Φτερό - Εργαστήριο Δημιουργικής Έκφρασης