2/10/2016
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 2,5 - 12 ΕΤΩΝ

Απογευματινά Δημιουργικά Εργαστήρια
για παιδιά 2,5-12 ετών

Εργαστήρι ρυθμικής αγωγής μέσω φωνής και κίνησης: Γνωριμία με τα κρουστά (4-7 ετών) Κάθε Τετάρτη 5:30-6:30μμ
Όλα τα παιδιά διαθέτουν ένα φυσικό ένστικτο για τη μουσική! Η ηλικία των 3-5 χρόνων είναι ιδανική για μια πρώτη γνωριμία με τη μουσική, εφόσον αυτή διδάσκεται με φυσικό τρόπο σαν παιχνίδι! Στο εργαστήριο αυτό μέσα από ρυθμικά/κινητικά/φωνητικά παιχνίδια τα παιδιά συνειδητοποιούν τη ρυθμικότητα του σώματος τους και αναπτύσσουν την μουσικοκινητική τους αντίληψη. Ένα ταξίδι με βάση τις πολυρρυθμίες και την παραδοσιακή μουσική της Δυτικής Αφρικής και μια γνωριμία με τον μαγικό κόσμο των κρουστών οργάνων. Αρχικά τα παιδιά πειραματίζονται με ήχους που παράγει το πρώτο μουσικό όργανό: το ανθρώπινο σώμα ενώ σταδιακά έρχονται σε επαφή με κρουστά όργανα και κατασκευάζουν αυτοσχέδια μουσικά όργανα. Διδασκαλία/ εμψύχωση: Μιχάλης Αφολαγιάν, μουσικός/ ηθοποιός/performer

Capo- ακροβατικά: Δυναμική κίνηση /χορός (5-8 ετών)
Κάθε Πέμπτη 6-7:00μμ
Το εργαστήριο αυτό εισάγει τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι στον μαγικό κόσμο της Capoeira, μιας μορφής έκφρασης που εμπεριέχει μουσική, χορό, ακροβασία, αλλά και άθληση. Το παιδί συμμετέχει σε ομαδικά δυναμικά κινητικά παιχνίδια, ασκήσεις και ακροβατικά με συνοδεία μουσικής και σταδιακά κερδίζει ευλυγισία, ισορροπία ενώ μαθαίνει να ελέγχει το σώμα του αλλά και τα συναισθήματά του. H συμμετοχή στο εργαστήριο αυτό βοηθά τόσο στη σωματική και διανοητική αλλά και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μιας και αυξάνει την αυτοπεποίθηση και την εκφραστικότητά τους. Καθώς ανακαλύπτουν τις δυνατότητες τους τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν περισσότερο, γίνονται πιο δημιουργικά και επικοινωνούν καλύτερα τόσο μεταξύ τους, όσο και με το δάσκαλο.
Διδασκαλία/ Εμψύχωση: Veiga Lopez Lima, Δάσκαλος Capoeira

Δημιουργική κίνηση: «ανακαλύπτω τον εαυτό μου μέσα από την κίνηση» (4-7 ετών) Κάθε Τετάρτη 6:30-7:30μμ
Το πρωτοποριακό αυτό εργαστήριο χορού ενθαρρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιούν την κίνηση σαν μέσο έκφρασης και εξωτερίκευσης των εμπειριών τους. Με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο ο χορός γίνεται όχημα ευαισθητοποίησης και απελευθέρωσης συναισθημάτων, εμπειριών και αισθήσεων. Παράλληλα μέσα από το παιχνίδι και την άσκηση τα παιδιά αποκτούν συνείδηση, δυναμώνουν το σώμα τους, αναπτύσσουν τις κινητικές τους δεξιότητες μαθαίνουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται. Στο μάθημα αυτό δεν υπάρχουν τεχνικές απαιτήσεις και δεδομένες «χορογραφίες», αντίθετα τα παιδιά ανακαλύπτουν και δημιουργούν τις δικές τους «αυθεντικές» κινήσεις αυτοσχεδιάζοντας. Αποτελεί μια συναρπαστική εμπειρία που βοηθά τα παιδιά να αγαπήσουν πραγματικά την κίνηση και τον χορό
Διδασκαλία/ Εμψύχωση: Εύη Ζούμπα, χορεύτρια/ χορογράφος

Εργαστήριο Εικαστικής δημιουργίας: Μία εξερεύνηση στο χώρο των εικαστικών τεχνών.
Κάθε Δευτέρα 5:00-6:00μμ (4-7 ετών) & 6:00-7:30μμ (8-12 ετών).
Έργα ελλήνων και ξένων ζωγράφων, θα γίνουν η αφορμή για ζωγραφικές ιστορίες πάνω στο χαρτί, αλλά και κατασκευές. Στόχος των εργαστηρίων είναι η έκφραση των παιδιών μέσω της τέχνης, η γνωριμία και ο πειραματισμός με ποικίλα υλικά ζωγραφικής και εικαστικές τεχνικές. Αντλώντας έμπνευση από οπτικά ερεθίσματα, γνωρίζοντας διαφορετικά υλικά (όπως μαρκαδόρους, ξυλομόλυβα, παστέλ, κάρβουνο, ακουαρέλα, τέμπερες, άχρηστα υλικά) και τεχνικές ζωγραφικής, κολάζ, χαρακτική, φροτάζ, ζωγραφική με χαρτοταινία, ζωγραφική με κόλλα, μικτές τεχνικές, τα παιδιά θα δημιουργούν (σε πάνω από μία συναντήσεις), έργα ατομικά ή ομαδικά, καλλιεργώντας τα ενδιαφέροντά τους και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την προσωπική τους έκφραση.
Υπεύθυνη εκπαιδεύτρια: Χριστίνα Τσινισιζέλη, εικαστικός

«Η Παρέα της Καρδιάς» : Εργαστήρι συναισθηματικής και κοινωνικής μάθησης (5-8 ετών) Κάθε Δευτέρα 6-7:30μμ
Ας δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να κατακτήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων μέσα από τη ζωγραφική, τα παραμύθια, τη θεατρική φόρμα και ένα πλήθος ομαδικών παιχνιδιών. Στο δομημένο πλαίσιο της «Παρέας της Καρδιάς» τα παιδιά, παράγοντας κάθε φορά ένα μικρό έργο, επεξεργάζονται ένα συγκεκριμένο θέμα και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν, να εκφράζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την αυτοεκτίμησή τους. Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών σύμφωνα με τις αρχές της συγκεκριμένης θεωρίας αλλά και η δημιουργία υγιών σχέσεων μεταξύ των παιδιών και μεταξύ παιδιών και ενηλίκων.
Συντονισμός/ εμψύχωση: Έφη Καρρά, Νηπιαγωγός, Συντονίστρια προγραμμάτων Κοινωνικής & Συναισθηματικής Μάθησης
Περισσότερες πληροφορίες στο https://ipareatiskardias.wordpress.com/ και στο facebook www.facebook.com/ipareatiskardias/

Play group Αγγλικών: Κat’s Drama Play & Learn (4-6 ετών)
Κάθε Τετάρτη 4:30-5:30μμ
Οι κύκλοι μαθημάτων “Kat’a Drama Play & Learn” έχουν σαν στόχο να αναπτύξουν την δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών προσχολικής ηλικίας και να κάνουν μια εισαγωγή στον κόσμο της Αγγλικής γλώσσας και του θεάτρου. Κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τα ακούσματα μιας ξένης γλώσσας και να δημιουργήσουν με τη βοήθεια της μουσικής, της ζωγραφικής, του θεατρικού παιχνιδιού και της κίνησης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προφορική επικοινωνία και την ανάπτυξη ενός βασικού λεξιλογίου που δίνει στα παιδιά την αυτοπεποίθηση να επικοινωνήσουν στα Αγγλικά πάνω σε οικεία και καθημερινά θέματα.
Διδασκαλία/εμψύχωση Kat Kazantzis :Παιδαγωγός/ηθοποιός/εικαστικός

Δημιουργική Απασχόληση με εναλλασσόμενες δραστηριότητες
(2,5-4 ετών) Κάθε Τρίτη & Πέμπτη 5-7μμ
Μια πρώτη επαφή με τους συνομήλικους όπου τα παιδιά μαθαίνουν, επικοινωνούν, εκφράζονται και διασκεδάζουν διοχετεύοντας δημιουργικά την αστείρευτη ενεργητικότητα & περιέργεια τους. Στόχος των ομάδων αυτών είναι η προσωπική ανάπτυξη σε γνωστικό /ψυχοκοινωνικό και κινητικό επίπεδο πάντα μέσα από βιωματικές δραστηριότητες με τη μορφή παιχνιδιού. Στην ηλικία αυτή το παιδί αποζητά την επαφή με άλλα παιδιά και η διαδικασία της κοινωνικοποίησης ξεκινά με την ένταξη του σε μία ομάδα συνομήλικων μέσα στην οποία μοιράζεται τις νέες εμπειρίες.
Οι δραστηριότητες της ομάδας περιλαμβάνουν ζωγραφική, κατασκευές, πηλοπλαστική, μουσικοκινητική αγωγή, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική αφήγηση παραμυθιών, κηπουρική, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ζαχαροπλαστική, εορταστικές & εποχιακές δραστηριότητες, ομαδικό και ελεύθερο παιχνίδι.
Υπεύθυνη παιδαγωγός: Εφη Μακριδάκη, Νηπιαγωγός/ εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού

Play group για μικρούλια & μαμάδες ή μπαμπάδες ή συνοδό
(18 μηνών – 2,5 ετών) Κάθε Παρασκευή 5:30-7μμ

Στην ομάδα αυτή τα μικρούλια θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ΦΤΕΡΟ, να παίξουν δημιουργικά να πειραματιστούν με διάφορα υλικά, να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του σώματος τους και να διασκεδάσουν με μουσικοκινητικά παιχνίδια, παραμύθια αλλά και με ζαχαροπλαστική και μαγειρική! Όλα αυτά μέσα στην ασφάλεια που προσφέρει η παρουσία ενός γονιού ή συνοδού ο οποίος συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες.


Βιογραφικά υπεύθυνων εκπαιδευτών & εμψυχωτών στο www.ftero.gr/bio/

<- Επιστροφή


Copyright © 2019 - Φτερό - Εργαστήριο Δημιουργικής Έκφρασης