2/11/2019
Σάββατο στο .... δικό μας ΦΤΕΡΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Κάθε Σάββατο στο Δικό μας ΦΤΕΡΟ 11πμ-12:30μμ

Δηλώστε συμμετοχή με e-mail στο aspasiak@yahoo.gr

2/11: ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ…
Μπορεί ένα δέντρο να ζωντανέψει; Αν μιλούσε τι θα μας έλεγε; Αν είχε διαφορετική μορφή πώς θα ήταν; Με βασικό εργαλείο τον πηλό (σε μεγάλες ποσότητες…) και υλικά από τη φύση δημιουργούμε τα δικά μας "αλλιώτικα πλάσματα", τους δίνουμε υπόσταση και φτιάχνουμε την ιστορία τους.
Εικαστικό και θεατρικό παιχνίδι.

9/11: ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ
Εμπνευσμένοι από το μουσικό έργο "Η πτήση της μέλισσας" του Rimsky Korsakov μεταφερόμαστε σε ένα φανταστικό κόσμο, μεταμορφωνόμαστε σε μέλισσες, γινόμαστε συνθέτες και φτιάχνουμε τη δική μας ορχήστρα για να συνοδέψει την παράστασή μας. Εργαστήριο θεατρικού και μουσικοκινητικού παιχνιδιού.


16/11: ΣΑΠΟΥΝΙ ΠΑΝΤΟΥ!!!
'Ένα υλικό, πολλοί και απολαυστικοί τρόποι να το χρησιμοποιήσεις. Αποστολή μας να ανακαλύψουμε όλα του τα μυστικά! Γιατί το χρησιμοποιούμε; Πώς σχηματίζονται οι σαπουνόφουσκες; Η Χημεία του σαπουνιού και η Φυσική της σαπουνόφουσκας αφορμή για πειράματα και δοκιμές . Εργαστήριο STEM


23/11: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ
Ανυπομονούμε να περιπλανηθούμε στο ολοκαίνουργιο γειτονικό μας μουσείο και μέσα από παιχνίδια παρατήρησης και έκφρασης να ανακαλύψουμε τις τεχνικές και το έργο μεγάλων ζωγράφων. Δημιουργούμε επιτόπου τα δικά μας σχέδια και έργα! (Ώρα διεξαγωγής εργαστηρίου: 11:00- 13:00)


30/11: ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ
Τι μπορεί να γίνει μια χαρτόκουτα; ένα καράβι, κάστρο, μία πολιτεία; Με αυτό το βασικό υλικό και με τις ιδέες των παιδιών χτίζουμε το δικό μας περιβάλλον και μετατρέπουμε την αυλή μας σε ένα διαφορετικό κόσμο. Βλέπουμε πώς μπορεί ένα απλό αντικείμενο να πάρει μία άλλη μορφή και να είναι πηγή έμπνευσης για παιχνίδι , εξερεύνηση και πειραματισμό.

<- Επιστροφή


Copyright © 2019 - Φτερό - Εργαστήριο Δημιουργικής Έκφρασης