7/3/2020
Σάββατο στο .... δικό μας ΦΤΕΡΟ - ΜΑΡΤΙΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΤΙΟΥ
Κάθε Σάββατο στο Δικό μας ΦΤΕΡΟ 11πμ-12:30μμ

Δηλώστε συμμετοχή με e-mail στο aspasiak@yahoo.gr μεχρι τις 12μμ κάθε Παρασκευή

7/3: ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ !!!
Ένα εργαστήριο εισαγωγή, στην τέχνη του τσίρκο!! Θα πάρουμε μια γεύση από τις βασικές τεχνικές του: την αρχή του ’’πετάω και πιάνω’’ (κορίνες, μαντήλια),τις αρχές έπαφης του σώματος με ένα αντικείμενο (σφαιρικά αντικείμενα, καπέλα), τεχνικές ισορροπίας (πάνω σε κύλινδρο, μονόροδο, ξυλοπόδαρα) και το θέατρο. Η τέχνη του τσίρκο αναπτύσσει τα αντανακλαστικά του παιδιού ευχάριστα και διευρύνει τα εκφραστικά του μέσα. Είναι εξαιρετική αερόβια γυμναστική, αυξάνει το εύρος κίνησης στα χέρια και τους ώμους, βελτιώνει τον βαθμό εστίασης- συγκέντρωσης του νου και τον συντονισμό του σώματος. (Εμψυχωτής: Μιχάλης Afolayan)

• 14/3: ΠΕΤΑΛΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ
Τι μπορεί να γίνει ένα χαρτί όταν δεν το χρειαζόμαστε άλλο; Μπορεί να γίνει ένα φυτό; Φτιάχνουμε από εφημερίδα το δικό μας οικολογικό, αρωματικό χαρτί, το διακοσμούμε με φύλλα λουλουδιών και σπόρους και όταν δεν το θέλουμε άλλο μπορούμε να το φυτέψουμε! Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να έρθουμε σε επαφή με την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση. (Εμψυχώτρια: Χριστίνα Τρούσσα)

• 21/3: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Η Ίριδα, η θεά του ουράνιου τόξου και αγγελιοφόρος των θεών μας προσκαλεί στη μεγάλη γιορτή της Αθηνάς. Αποστολή μας να βρούμε τους θεούς του Ολύμπου και να τους καλέσουμε στα Παναθήναια. Έχοντας αυτό ως αφορμή, ξεκινάμε ένα ταξίδι εξερεύνησης και περιπλάνησης στο μουσείο της Ακρόπολης. (Ώρα διεξαγωγής εργαστηρίου: 11:00-13:00)

• 28/3: ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ
Μοιραζόμαστε τη γειτονιά, τον τόπο μας και τον πλανήτη, με τους τετράποδους και μη, φίλους μας : τα ζώα. Είναι δίπλα μας, γύρω μας, ζουν μαζί μας. Τι όμως γνωρίζουμε για αυτά; Γινόμαστε μικροί ερευνητές/ανταποκριτές, πάμε στον στο Εθνικό κήπο και γυρνάμε το δικό μας ντοκιμαντέρ για τα ζώα που μένουν εκεί. Θα ακολουθήσει παιχνίδι στον κήπο και πικ-νικ οπότε φέρτε μαζί σας ένα μικρό σνάκ και νερό. (Ώρα διεξαγωγής εργαστηρίου: 11:00-13:00)

<- Επιστροφή


Copyright © 2024 - Φτερό - Εργαστήριο Δημιουργικής Έκφρασης